Registrera

De bästa och billigaste domänleverantörer

För att registrera en domän så måste man vara beredd på en del saker och det första är relativt självklart och det är att man faktiskt måste känna till vilket namn man vill registrera. Sen får man faktiskt vara beredd på att det namnet kommer att vara upptaget då det är som så att de flesta domännamn idag som inte är helt unika i sammanhanget är upptagna. Då får man antingen välja att köpa ett annat eller se om domännamnet är ledigt fast med en annan ändelse. Man kanske inte kan köpa .se eller .com men det kanske finns någon annan ändelse med det namn som man faktiskt vill ha. Det gör att man helt enkelt kan välja att köpa något som kanske till och med blir lite roligare än att köpa en .se domän.

Registrering av domäner snabbt och enkelt

Men att registrera en domän tar faktiskt inte så lång tid efter att man valt vilket domännamn som man faktiskt ska registrera. För genom att använda en registrar så kan man på ett par minuter få sitt domännamn registrerat och klart. Därefter behöver man bara skaffa ett webbhotell om man inte redan har detta eller om registraren inte erbjuder detta. Det finns även en möjlighet att faktiskt kunna registrera en domän helt kostnadsfritt om man också skaffar ett webbhotell hos registraren. Det gör att man faktiskt slår två flugor med en smäll.

Hur registrerar man en domän

Att registrera en domän är väldigt enkelt idag och man söker bara på de namn som man är villig att registrera och se om någon ändelse med det namnet är ledigt. Även om .se och .com kan vara tagna så kan det finnas andra alternativ som gör det möjligt att faktiskt kunna skaffa just det namn man vill ha men kanske med en annan ändelse. På det sättet så kan man även få till en roligare domän i slutändan men det beror självklart på namn och fantasi hos personen som registrerar. För det finns gott om möjligheter att faktiskt kunna komma på roliga namn varianter där man inkluderar ändelsen som en del av namnet.

Efter att man hittat den domän man vill registera så lägger man till den i varukorgen och bbbetalar för den. Sen får man ett email när domänen är registrerad och redo att använda, något som sällan tar speciellt lång tid utan man brukar kunna börja använda domännamnet inom ett par timmar. Ibland kan det ta längre tid och beror helt och hållet på vilken registrar man använder sig av.

Att tänka på vid registrering

Det finns gott om registrarer som titt som tätt har olika erbjudanden där man kan köpa en speciell ändelse för bara några kronor första året. Det är ett väldigt bra sätt att faktiskt komma igång med en egen hemsida och gör det möjligt att faktiskt kunna få igår allt utan någon större investering. Det finns också flera webbhotell som inkluderar en gratisdomän om man köper ett webbhotell och det kan då vara ett bra sätt att komma igång och slippa oroa sig över att man måste köpa till ett domännamn.