Köp domäner billigt

De bästa och billigaste domänleverantörer

.SE
.NU
.COM
Läs mer / recension
Egensajt.se
.SE
.NU
.COM
Läs mer / recension
Fsdata.se
.SE
.NU
.COM
Läs mer / recension
One.com
.SE
.NU
.COM
Läs mer / recension
Inleed.se
.SE
.NU
.COM
Läs mer / recension
Loopia.se
.SE
.NU
.COM
Läs mer / recension
Binero.se

Om man vill ha en hemsida så behöver man ett domännamn och det är helt enkelt första steget för att man ska kunna ha en hemsida. För utan ett domännamn så blir det i dagsläget väldigt svårt att sätta upp en hemsida. Det är helt enkelt för att det inte är så många som har möjligheten att ha en server stående hemma och även om man har den möjligheten så ser en hemsida med enbart ett IP nummer väldigt oseriöst ut.

webbhotell.com för de bästa hosting leverantörerna

Det ser helt enkelt mycket bättre ut om man använder sig av ett domännamn. Man kan självklart använda sig av någon av de gratistjänster som finns för att sätta upp en hemsida men de är inte lika roliga som om man faktiskt hade ett eget domännamn. Något som gör att besökaren direkt vet att det är din hemsida. Något som inte är så vanligt då de flesta fortfarande inte har någon större insikt i hur man sätter upp en egen hemsida och det behöver faktiskt inte vara speciellt svårt. Men det krävs som sagt att man är villig att lära sig lite om hur allt fungerar och vad ett domännamn egentligen är. Något som kan verka vara komplicerat men som egentligen är väldigt enkelt.

Vad är ett domännamn

Ett domännamn är helt enkelt ett sätt för andra datorer att hitta vart någonstans som filerna för din hemsida ligger någonstans. Det är på många sätt som att i gamla tider använda sig av gula sidorna för att hitta vart någon bor någonstans eller att hitta deras telefonnummer. På samma sätt är det med ett domännamn. När du skriver in detta i webbläsaren så söker den upp i en katalog vart någonstans som filerna ligger som ska hämtas. Så egentligen är ett domännamn som en hederlig adress och fungerar på samma sätt som att skicka ett brev. Med rätt adress så kommer brevet fram och om det är fel adress så kommer brevet tillbaka.

Det fungerar helt enkelt på exakt samma sätt när det gäller domännamn och om allt är inställt korrekt så är den stora skillnaden att det bara tar ett par millisekunder att börja hämta den informationen som finns och som ska laddas ner och visas upp som en hemsida. Men sen kommer den lite svårare delen av vad ett domännamn gör och det är faktiskt som så att man kan registrera ett domännamn och fortfarande inte ha någon möjlighet att ha någon hemsida. För även om man har ett domännamn så måste den leda någonstans. Den måste precis som en adress ha en lägenhet för att förvara filerna. I fallet med domännamn så krävs det att det finns ett webbhotell eller en server i slutet som har filerna som man vill visa upp för sina besökare. Det är väldigt sällan som det ingår ett webbhotell när man köper ett domännamn och därför kan det vara bra att känna till hur man antingen skaffar ett sådant eller hur man sätter upp en egen server hemma.

Välja domännamn

Att välja domännamn är inte enkelt då det tyvärr är som så att de flesta domännamnen som kan vara intressanta tyvärr är upptagna. Det har helt enkelt blivit en marknad för att köpa och sälja domännamn idag som har lett till att alltfler som vill registrera ett domännamn märker att det inte finns några som personen egentligen hade velat ha.

Därför kan det finnas skäl att faktiskt tänka över vilka variationer av namn som man kan vara villig att ha som domännamn och helt enkelt börja leta efter lediga domännamn på det sättet. Man kan även använda sig av ett annat slut på domänen så att det istället för .se är något annat. De svåraste ändelserna att få tag på vid skrivande stund för svenskar är .se, .com, .nu då dessa används främst av svenskar om de har en möjlighet att välja. Men om man är villig att använda en annan ändelse än dessa så kan det vara ett bra sätt att få det namnet man vill ha även om man kanske inte får den ändelse som man faktiskt skulle vilja ha från början.

Ett annat sätt är att helt enkelt kontakta personen som äger det domännamn man skulle vilja och fråga personen om personen är villig att sälja det domännamnet. Det kan bli mycket dyrare från början men om man verkligen vill ha just det namnet så är det ett sätt att slippa att leta runt efter något domännamn som man inte riktigt vill ha. Det är nämligen inte alltid så kul och har förstört en del planer som personer haft och helt enkelt gjort att de inte förverkligat sina affärsplaner.

Det finns även en fördel att använda sig av de ändelserna vi har radat upp ovanför då dessa är de som svenskar finner är mest trovärdiga. Något som verkligen kan vara bra att satsa på om man tänker sig att driva en affärsrörelse på nätet. För även om det kan fungera att driva en affärsrörelse på nätet med ett domännamn med en annorlunda ändelse så kan det alltid vara bra att se det som en investering att köpa ett sådant med den ändelse du vill ha. På det sättet kan du undvika att kunder får för sig att du inte är ett trovärdigt alternativ.

WEBBHOTELL ERBJUDANDE LÄNK

0 kr Epost konto
29 kr mån standard
59 kr mån Extra resurser
Finns i Göteborg

149 kr mån FS business
289 kr mån FS professional
Sedan 1997
Finns i Helsingborg

19 kr mån standard
29 kr mån special
99 kr mån återförsäljare
Finns i Dalarna

89 kr mån privat
167 kr mån företag
289 kr mån vps
Finns i Västerås

20 kr mån starter
28 kr mån professional
96 kr mån business
Finns i Danmark

79 kr mån privatpaket
219 kr mån företagspaket
180 kr mån vps
Finns i Stockholm
City network
Misshosting
Crystone
Surftown
Oderland
Ipage
Manufrog
Space2u
Mebo
Admax
Webbdo
Ipeer
Wopsa
Odibo
Webhotellet.net
Spacedump
Smelink
Pin
Internet.se
Frobbit
VMI.se
Topborn
Levonline
Webb.se
Regit.nu
Standardbolag internet
Gotanet.se
Wpsyd
koneo.se
100procent
Gotanet.se
Quicknet.se
Praktit.se
Oderland
Itconnect.se
Ballou webbhotell
Rymdweb
Vikab
Vildmarksdata
Forss.se
Svenska domäner
Wk.se
Bluerange.se
Griffel.se

Att tänka på när det gäller domännamn

Först och främst ska man alltid välja ett domännamn som passar en själv och är det domännamn som man verkligen vill ha och som vi redan har sagt så kan det ibland vara en fördel att köpa ett lite dyrare domännamn direkt från ägaren än att använda sig av ett domännamn man inte är nöjd med. Det är helt enkelt så pass viktigt att domännamnet blir rätt från början och då kan det som sagt vara smartare att investera lite mer pengar i det köpet. Man ska även se till att köpa domännamnet från en registrar som är trovärdig och som kan sköta förnyelser och liknande utan att det blir problem. Det händer nämligen lite då och då att registrarer missar att skicka ut påminnelser om förnyelser och då förlorar kunden sitt domännamn och det kan ibland bli väldigt dyrt att få tillbaka detta.